برگزاري نمايشگاه نسخه‌هاي خطي اسلواکي در کتابخانه ملي

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، علي اکبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي در بازديد از کتابخانه دانشگاه براتيسلاواي جمهوري اسلواکي گفت: حوزه تمدني ايران يکي از حوزه‌هاي تأثيرگذار در تمدن جهان در طول تاريخ است.

وي افزود: متأسفانه در 200سال گذشته و تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي نقش تمدن ساز ايران رو به افول بود.

اشعري در دستور کار قرارگرفتن رشد علمي کشور در سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي را ياد آورشد و گفت: با وجود همه مشکلات، تجهيز و فعاليت‌هاي مراکزعلمي و پژوهشي در کشور رشد چشمگيري پيدا کرد.

تيگريد رئيس کتابخانه دانشگاه براتيسلاوا نيز دراين ديدار ضمن ابراز خرسندي از ديدار با مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان، گفت: براتيسلاوا شهر چند فرهنگي است و به عنوان چهارراه فرهنگ‌هاي مختلف در طول تاريخ مطرح بوده است.

وي ضمن اشاره به توسعه و تجهيز اين کتابخانه که از سال 2000 ميلادي به مدت 6سال انجام شده بود، گفت: ما براي حفظ ميراث مکتوب فرهنگ و ادبيات اسلواکي انجام پروژه‌هاي ديجيتالي کردن منابع را در دستور کار قرار داده ايم.

وي کتابخانه دانشگاه براتيسلاوا را بزرگ‌ترين و مهم‌ترين کتابخانه جمهوري اسلواکي با بيش از 5/2ميليون جلد کتاب و بيش ار 20 هزار عضو خواند و افزود: وجود غني‌ترين مجموعه ادبيات اسلواکي و همچنين مجموعه‌اي برگزيده از ادبيات جهان، اين کتابخانه را به کتابخانه‌اي تأثير گذار در اروپا و جهان تبديل کرده است.

تيگريد کلکسيون باشاريجو را از مهم‌ترين و با ارزش‌ترين مجموعه‌هاي موجود در اين کتابخانه دانست و اظهار داشت: در اين مجموعه بيش از 150 نسخه‌هاي خطي اسلامي که نسخه‌هاي منحصر به فردي همچون آثاري از ابوعلي سينا به زبان اسلواک و خمسه نظامي نيز در آن وجود دارد نگهداري مي‌شود.

رئيس کتابخانه دانشگاه براتيسلاوا اين مجموعه را گلچيني از نسخه‌هاي خطي موجود در بوسني و هرزگوين خواند و گفت: اين مجموعه بعد از بازسازي ساختمان کتابخانه براي نخستين بار نمايش داده شده است.

وي علت انتقال اين مجموعه با ارزش به براتيسلاوا را آرامش و صلح دائمي موجود در اين شهر دانست که موجب شده صاحب اين مجموعه آن را براي نگهداري به اين کتابخانه واگذار کند.

تيگريد همچنين در اين ديدار خواستار آموزش کارشناسان اين کتابخانه يا عزيمت کارشناسان کتابخانه ملي کشورمان براي شناسايي و بررسي ديگر نسخه‌هاي‌هاي موجود در کلکسيون باشاريجو شد.

در اين ديدار مقرر شد نمايشگاهي از اين مجموعه در ماه هاي آذر يا دي سال جاري در محل کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران برگزار شود .

آماده سازي اين نسخه‌هايه‌ها براي ارائه در نمايشگاه مذکور همزمان با سفر مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان به جمهوري اسلواکي آغاز شده است.

بنا بر اين گزارش، در جريان اين سفر بحث‌هاي کارشناسي در زمينه امضاي تفاهم‌نامه همکاري ميان دو مرکز انجام شد.

مبادله منابع غير کتابي و کتاب‌هاي هنري، ارسال فهرست مبادلات براي طرفين و همچنين آموزش از مهمترين بخش هايي بود که مقرر شد در تفاهم نامه مذکور که قرار است در جريان سفر رئيس کتابخانه دانشگاه براتيسلاوا به تهران همزمان با افتتاح نمايشگاه کلکسيون باشاريجو امضا شود، گنجانده شود./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387040229